Meyvliet en Corona

De maatregelen zijn in lijn met de FNRS voorschriften.

We zijn open voor eigenaren, leasers en aangemelde bijrijders. Ook dierenartsen en hoefsmeden zijn welkom. 
We vragen iedereen om geen bezoekers mee te brengen.

Blijf zoveel mogelijk in je eigen stal. Zoek elkaar niet op. Neem de hygiene in acht.
Als je je minder goed voelt blijf dan weg. Regel de zorg voor je paard met een stalgenoot; geen vreemden op het erf!

Dankjewel, vriendelijke groeten

Stal Meyvliet

 

Stal Meyvliet ligt aan de Westvlietweg, langs het Rijn-Schie-kanaal (de Vliet), aan de rand van Den Haag. Meyvliet is naast een privé stal ook een pensionstal en een ponyclub. De stal is gevestigd op de Hoeve Meyvliet, een gemeentemonument uit 1882, waar al ruim 40 jaar paarden worden gehouden. 

In 1994 hebben wij, de familie Kuiper, de Hoeve Meyvliet gekocht. Sindsdien hebben we de stal verder ontwikkeld zodat onze accommodatie optimaal is ingericht voor het houden van paarden en ponys

Wij streven naar een ontspannen privésfeer waar iedereen op een vrijblijvende en zelfstandige manier zijn of haar paard kan verzorgen en trainen. Door de kleinschaligheid zijn alle faciliteiten binnen onze accommodatie altijd ruim beschikbaar.
Om de rustige sfeer te behouden is het terrein alleen toegankelijk voor eigenaren en verzorgers van de paarden en pony´s. Bezoekers zijn alleen welkom onder de begeleiding van de eigenaren. Dit betekent ook dat de bezoekers voor ponyclub Meyvliet alleen tijdens de openingstijden van de ponyclub aanwezig zijn (zie informatie Ponyclub).

Uit monumentenzorgdenhaag.nl:

De boerenhoeve met T-huisboerderij en naastgelegen stalruimte is van cultuurhistorische waarde als goed bewaard gebleven voorbeeld van bedrijfs- en woonbebouwing uit het vierde kwart van de negentiende eeuw langs de Westvlietweg dat nog herinnert aan het agrarisch verleden van dit poldergebied.

Stedenbouwkundige waarde ontleent de boerderij aan de landschappelijke ligging langs één van de oude bebouwingslinten aan de rand van de polder.

De boerderij is tevens van architectuurhistorische waarde vanwege de voor boerderijen in deze polder ongewoon rijke detaillering in neo-renaissance en chaletstijl van het woongedeelte.